Ai o casă cu curte mică și te gândești cum ai putea să o amenajezi în așa fel încât rezultatul final să fie unul plin de bun gust și totodată să completeze armonios designul casei tale?

Sau poate că, mărimea curții nu reprezintă o problemă, însă ești în pană de idei și cauți niște "linii" după care să te ghidezi în creionarea proiectului de amenajare a curții pe care o ai în fața sau în spatele casei.

Ești pasionat de stil și modă și vrei să te asiguri că, amenajarea curții tale se încadrează în cele mai noi tendințe de design exterior?

Sau poate ai vrea părerea unui specialist în materie de amenajări exterioare, pentru a știi ce produse să pui pe "lista ta de cumpărături"?

Oricare ar fi situația... te afli în locul potrivit. În continuare îți vom da câteva idei și sfaturi pentru a obține o amenajare de curte fără cusur.

Amenajare curte în pantă cu pomi fructiferi

Pentru curțile mari, unde te poți bucura de un spațiu generos, este și păcat să nu te gândești să îmbini utilul cu plăcutul. Despre ce vorbesc mai exact?

Despre amenajarea unei grădini în așa fel încât ea să nu fie doar frumoasă ci să aibă și un aspect practic, util.

Aici, desigur, intră în joc pomii fructiferi sau arbuștii fructiferi.

Astfel, nu doar că te poți delecta în zilele frumoase, împreună cu cei dragi, privind mândru spre grădina pe care o ai, ci te poți bucura și de "roadele" ei, gustând din fructele naturale, proaspete și gustoase.

Spre exemplu în poza de mai jos vorbim de amenajarea unei curți în pantă, folosind pomi fructiferi și dalele de pavaj Arvore.

Amenajare curte mică cu pavele 

Ok, să amenajezi o curte mare e mult mai ușor, ai o varietate de opțiuni și de modele de design din care poți alege. Dar ce mă fac dacă am o casă cu curte mică? Ce variante de amenajare am?

Poza de mai jos exemplifică fix această situație. Vorbim de nenumăratele cazuri în care, te-ai mutat la casă, dar așa cum se întâmplă în mai toate orașele mari și în împrejurimile acestora, spațiul destinat grădinii/curții exterioare este destul de mic.

În acest caz, atunci când vorbim de o amenajare de curte mică și mai presus, atunci când vorbim și de existența unei mașini în respectiva gospodărie, pentru care, ideal ar fi să avem și un loc de parcare, cea mai bună alegere este amenajarea curții cu pavele.

Adăugarea din loc în loc de spații verzi cu gazon, flori și poate chiar o boltă de viță de vie care să umbrească, curtea pe timp de vară aduce acea gură de oxigen de care ai nevoie și te face să simți natura mai aproape, chiar și în mijlocul zumzetului continuu al orașului.

Pentru realizarea acestui design s-au folosit dalele de pavaj Arvore atât pentru pavarea curții cât și pentru realizarea treptelor casei. Desigur, nu trebuie să alegi fix acest model. Ai aici 11 modele de dale din care poți alege.

Amenajarea curții din fața casei într-un stil elegant și distins

O locuință mare, impunătoare, cu aer aristocratic, necesită o amenajare a curții la fel de distinsă. În acest caz, amenajarea curții din fața casei are ca obiectiv principal completarea aerului elegant al casei, aducând pata aceea de culoare, prin designul gardului viu, al plantelor decorative, al arborilor, arbuștilor și florilor alese cu grijă deosebită, pentru a se integra perfect în decorul existent, evidențiind și mai mult arhitectura casei.

Iată un astfel de exemplu:

Pentru pavarea curții s-au folosit dalele de pavaj Roma. Rezultatul: o casă și o curte cu un aspect atât de rafinat precum este și orașul al căror nume îl poartă aceste dale.

Amenajare curte cu piscină

Răcoarea apei în zilele toride de vară, reprezintă cel mai bun răsfăț pe care îl poți oferi ție și familiei tale?

Atunci din designul exteriorului casei tale trebuie musai să facă parte și o piscină.

Ideea de amenajare pe care ți-o propunem conține: pavaj în 2 nuanțe contrastante, șezlongurile, gazonul și arbuștii ornamentali, dar și... bordura piscinei, aleasă cu grijă, pentru a avea proprietăți antiderapante, oferind astfel siguranța de care toți membrii familiei au nevoie, în jurul piscinei.

În cazul de față, vorbim de bordura de piscină Roma 30, despre care poți afla toate detaliile aici.

Cauți soluții pentru amejarea ieftină a curții?

Deși ai putea crede că glumim, fix acesta este aspectul pe care l-am avut în vedere încă de la înființarea STAR STONE.

Am vrut să oferim oamenilor nu "soluții ieftine", care să coste 2 bani și tot atât să și facă. Și în tot acest proces am mizat pe calitate, pentru a definitiva produsele noastre.

De ce? Ei bine, privind lucrurile pe termen scurt, da, îți oferim produse de amenajare exterioară premium. Și da, premium, înseamnă preț mai mare decât au restul competitorilor noștri de pe piață.

Și atunci unde intră în joc partea de "ieftin"? vei întreba.

Ei bine, dacă privești pe termen lung, garatia de 5 ani pe care toate produsele noastre o au, combinată cu calitatea premium a materiei prime folosite, tehnologia de ultimă oră pe care o folosim, toate acestea se traduc într-o folosință mai îndelungată a produselor noastre, fără a avea parte de neplăceri.

Asta te scutește pe tine de timp pierdut cu reparații, contractarea de specialiști care să te ajute cu remedierea defecțiunilor apărute, bani suplimentari cheltuiți, stres, alergătură etc.

Am menționat că, produsele noastre sunt atât de ușor de montat încât amenajarea se poate face și de către tine, fără ajutorul unor specialiști în montare? Ei bine da, așa cum îți poți da seama, și aici vorbim de o economie importantă de bani... și desigur de plăcere, mai ales dacă ești genul de persoană practică, căreia îi place să facă lucrurile cu mâna sa.

Specialiștii STAR STONE îți sunt alături cu pașii de urmat pentru a-ți monta chiar tu, toate produsele pe care le comercializăm, precum și cu idei și sfaturi de urmat, pentru ca proiectul tău să iasă întocmai așa cum ți-ai propus.

Ce mai aștepți? Concepe modelul de amenajare pentru curtea casei tale, apoi bazează-te pe STAR STONE pentru a-ți transforma curtea mult visată în realitate!

Tehnologii încorporate în produsele STAR STONE

ico-star-stone-power

01. STAR STONE - Power

Asigură rezistența de neegalat a produselor noastre datorită folosirii în cadrul procesului de producție a agregatelor de carieră de cea mai bună calitate rezultând astfel produse extrem de rezistente și durabile.

ico-star-stone-protect

02. STAR STONE - Protect

În cadrul procesului de producție se asigură o armare tridimensională în toată masa produsului. STAR STONE Protect elimină crăpăturile și fisurile datorate tensiunilor și contracțiilor, crește considerabil rezistența la uzură și la ciclurile de îngheț - dezgheț.

ico-star-stone-clean

03. STAR STONE - Clean

Produsele STAR STONE se păstrează curate mult mai ușor datorită faptului că murdăria nu aderă pe suprafețele acestora. Îndepărtarea petelor, a gumei de mestecat sau a altor materii deja uscate devine mult mai ușoară datorită faptului că sunt impermeabilizate în masă.

ico-star-stone-reala

04. STAR STONE - Real

Datorită puterii extraordinare de reproducere a texturilor reale naturale, produsele STAR STONE reprezintă cea mai bună alternativă a pietrelor naturale, rezultând produse premium care redau cele mai multe și mai fine detalii dintre produsele de pe piață.