Grădina casei tale necesită un "upgrade"?

Sau poate te-ai m utat în casă nouă și vrei să-ți amenajezi grădina în așa fel încât, cunoscuții tăi să rămână mască, la prima vizită pe care ți-o vor face?

Indiferent că te afli într-una din situațiile expuse mai sus sau în altă situație oarecum asemănătoare, rezultatul dorit, știm și tu și noi, că este același: o amenajare de care să fii mândru și pe care să aștepți cu nerăbdare să o prezinți tuturor celor care pășesc pragul casei tale.

Și din multitudinea de decorațiuni exterioare pentru care poți opta, în acest articol îți propunem să ne oprim asupra ideii de amenajare a grădinii cu piatră decorativă.

Dar înainte să vorbim despre "cum?" și să înșiruim pașii de urmat, hai să răspundem la "de ce?" și "unde?". 🙂

De ce să alegi amenajarea grădinii cu piatră decorativă?

Pentru că acest model de amenajare îmbină utilul cu plăcutul. Rezultatul nu va fi doar o curte de care poți fi mândru atunci când privești spre ea ci va fi și practică.

De pildă, realizarea aleilor folosind dale de pavaj, îți va ușura accesul în diverse zone ale grădinii tale, indiferent de condițiile meteo.

Tot la capitolul "practic", atunci când vorbim de includerea pietrei decorative în amenajare este bine să reamintim de: durabilitatea ei în timp și ușurința în întreținere.

Astfel, cu un minim de efort, poți întreține decorul creat mulți ani la rând.

Și mai mult. Pentru a avea siguranța că, amenajarea ta va rezista în timp, acordă atenție atunci când alegi piatra decorativă, garanției pe care producătorul ți-o oferă. Noi, spre exemplu, la STAR STONE, oferim 5 ani garanție la toate produsele noastre.

Unde poți folosi piatra decorativă în amenajarea grădinii

În primul rând, piatra decorativă sau dalele de pavaj ar trebui să fie folosite, așa cum spuneam și mai sus, în crearea pricipalelor cai de acces la nivelul grădinii.

Continuând cu modelul folosit pentru alei, sau optând pentru o nuanță contrastantă, având desigur în minte și designul casei tale, poți opta pentru realizarea de jardiniere din piatră decorativă.

Pentru ca tot decorul să fie "din aceiași poveste" ia în considerare și placarea treptelor casei precum și a gardului ce împrejmuiește gradina ta, cu piatră decorativă, pentru a te bucura de o amenajare completă.

Și desigur, dacă ai o zonă special dedicată piscinei, include și aici piatra decorativă și borduri cu proprietăți antiderapante, așa cum este bordura Roma.

Da... știu că arzi de nerăbdare. Așadar hai să trecem și la subiectul principal al articolului nostru:

Pași în amenajarea grădinii cu piatră decorativă

Dacă grădina ta nu a avut parte de niciun fel de decor până acum și tot ce vezi în jurul tău este: pământ și buruieni, fii fericit.

În acest moment ești precum un pictor care are o pânză albă în față. Lasă-ți creativitatea să fie la ea acasă și dă-ți frâu liber imaginației. Poți realiza din bucata de pământ ce se așterne în fața ta orice îți dorești, atât timp cât folosești uneltele și materialele potrivite.

Și așa cum fiecare pictor sau artist începe lucrarea sa de artă, primul pas este reprezentat de:

1. Stabilirea a ceea ce vrei să reprezinți în "tabloul" tău

Ce lucruri vrei musai să facă parte din amenajarea finală a grădinii tale?

Îți dorești pomi fructiferi, pentru o amenajare în stil practic nu doar decorativ?

Iubești florile și nu poți concepe ca ele să nu facă parte din designul exterior al curții tale?

Sau poate piscina vrei să fie piesa centrală a întregului decor și drept urmare, toate celelalte elemente trebuie gândite în așa fel încât să nu se suprapună și să ducă, piscina creată într-un con de umbră ci să se îmbine armonios evidențiindu-i și mai mult frumusețea?

Îți plac arbuștii decorativi și gazonul?

Ai vrea și un foișor în curte sau poate un focar de exterior, pentru serile lungi sub clar de lună?

Fă-ți planul cu elementele care reprezintă un "must" în "tabloul" final.

Gata?

Să trecem la pasul 2...

2. Desenarea schiței de amenajare a grădinii tale

Pune-ți ideile cap la cap și fă-ți o mică reprezentare vizuală a ideilor tale.

Pentru a da și mai multă acuratețe planului tău ai grijă să incluzi și dimensiunile exacte ale grădinii tale, la scară mică; altfel spus, să îți "construiești" amenajarea grădinii în miniatură, pe hârtie.

3. Lista de "rechizite"

Acum că știi cum vrei să arate amenajarea finală a grădinii tale, este timpul să îți faci lista de cumpărături. 🙂

Adaugă pe listă atât produsele de sine stătătoare cât și materialele de care ai nevoie pentru crearea diverselor designuri pe care le-ai gândit pe hârtie.

Și desigur, dacă nu știi exact de ce ai nevoie pentru realizarea unei anumite construcții, poți cerceta mai în detaliu pe Google și eventual, cere o părere persoanei de pe raionul magazinului unde te duci să îți umpli coșul cu cele necesare.

Cât privește piatra decorativă, contează pe STAR STONE. Descoperă modelele de piatră decorativă pe care ți le punem la dispoziție precum și exemple de lucrări de amenajare realizate cu ajutorul lor.

Iar dacă ai magazinul Dedeman în apropiere și obișnuiești să îți faci cumpărăturile pentru cele necesare grădinii și casei tale aici, cu atât mai bine. Produsele STAR STONE sunt disponibile în toată rețeaua Dedeman. Așadar, dacă vrei să vezi "live" produsele noastre, să le simți textura și să îți dai seama de calitatea lor, e suficient să te duci la magazinul Dedeman care este cel mai aproape de casa ta.

4. Punerea în practică

Acum i-acum. Dacă ți se spune uneori, mai în gluma, mai în serios "domnul meșter", în mod clar ai dobândit aceast apelativ având anumite abilități. Așadar, ia proiectul amenajării grădinii tale că pe o noua provocare. Studiază, informează-te și apuca-te de treaba.

Iar daca "tastatura" este cel mai bun prieten al tău. Nu iți face griji. Până la urma fiecare se pricepe la ceva anume. Așa cum tu te descurci bine la ceea ce faci tu, așa exista și meșteri, peisagiști și designeri de interior și exterior gata să te ajute să pui în aplicare proiectul tău.

Desigur, pentru asta trebuie să scoți niste bani din buzunar. Dar ghici ce? În felul acesta vei scăpa de timp pierdut, stres și dureri de cap. Pune și tu în balanță și vezi: merită schimbul?!

Spor la meșterit!

Tehnologii încorporate în produsele STAR STONE

ico-star-stone-power

01. STAR STONE - Power

Asigură rezistența de neegalat a produselor noastre datorită folosirii în cadrul procesului de producție a agregatelor de carieră de cea mai bună calitate rezultând astfel produse extrem de rezistente și durabile.

ico-star-stone-protect

02. STAR STONE - Protect

În cadrul procesului de producție se asigură o armare tridimensională în toată masa produsului. STAR STONE Protect elimină crăpăturile și fisurile datorate tensiunilor și contracțiilor, crește considerabil rezistența la uzură și la ciclurile de îngheț - dezgheț.

ico-star-stone-clean

03. STAR STONE - Clean

Produsele STAR STONE se păstrează curate mult mai ușor datorită faptului că murdăria nu aderă pe suprafețele acestora. Îndepărtarea petelor, a gumei de mestecat sau a altor materii deja uscate devine mult mai ușoară datorită faptului că sunt impermeabilizate în masă.

ico-star-stone-reala

04. STAR STONE - Real

Datorită puterii extraordinare de reproducere a texturilor reale naturale, produsele STAR STONE reprezintă cea mai bună alternativă a pietrelor naturale, rezultând produse premium care redau cele mai multe și mai fine detalii dintre produsele de pe piață.