Timpul își pune amprenta asupra stilului nostru de viață. Așa cum tendințele în modă se schimbă periodic, la fel se întâmplă atunci când vorbim de amenajarea casei noastre, de designul ei interior și exterior.

Așa cum noi, oamenii, avem obiecte de îmbrăcăminte care vrem să ne satisfacă dorințele, îndeplinind astfel criterii precum eleganța, rezistența, calitatea, etc. așa se întâmplă și în cazul “vestimentației” caselor.

În ultimii ani, în moda veșmintelor realizate special pentru locuințe, s-a pus un accent deosebit atât pe eleganță, cât și pentru durabilitatea acesteia, iar opțiunea cea mai populară, care îndeplinește ambele condiții, este piatra decorativă pentru exteriorul casei.

De departe, cea mai importantă parte a unei gospodării este exteriorul acesteia, începând cu gardul și terminând cu fațada casei.

Te întrebi de ce?

Ei bine pentru că, un exterior atractiv atrage privirile celorlalți, dar este și o declarație a statutului social, a capriciului personal și al stilului de viață al gospodarului care locuiește acolo.

De aceea este esențial ca atunci când alegi fie să construiești o casă, fie să renovezi o structură existentă, să pui atât accent pe piatra decorativă pentru exterior - să alegi un model elegant și de calitate superioară, cât și pe materialele de construcție potrivite.

Dacă vrei să descoperi cum gardul tău poate deveni o operă de artă intră aici. În acest articol însă, ne vom opri atenția asupra exteriorului casei și mai exact vom vedea cum îl poți transforma într-o capodoperă care să-i lase pe toți cei care trec prin fața casei tale muți de uimire!

Piatra pentru placarea exteriorului este un material versatil, utilizat pe scară largă. Ea are o varietate mare de aplicații exterioare, atât în cadrul proiectelor rezidențiale, cât și în cadrul celor comerciale. 

Când vorbim de îmbrăcarea pereților exteriori, necesitatea unui material care să înfrunte cu succes intemperiile vremii este una ce nu poate fi neglijată. Este neapărat necesar ca acest material să fie unul durabil în timp și să nu fie costisitor de întreținut.

Terasa casei și alte spații exterioare special amenajate, îți permit să muți cu ușurință distracția din interior în exterior, în zilele însorite, permițându-vă astfel, ție și familiei tale, extinderea zonei funcționale a casei, dincolo de limitele pereților acesteia.

Imitația pietrei decorative pentru exterior facilitează crearea unei astfel de oaze de relaxare, îmbinând armonios designul rustic cu amenajarea exterioară.

Piatra decorativă concepută pentru exterior a urcat pe scara popularității în ultimii ani pentru simplul fapt că se potrivește atât în peisajele formale precum spațiile comerciale, cât și în spațiul intim al propriei locuințe, sporindu-le frumusețea prin adăugarea detaliilor de eleganță și stil.

Cum introduci piatra decorativă pentru exterior în designul casei tale

Constructorii și cumpărătorii par să fie convinși că atunci când vine vorba de culorile exterioare și placajele, mai mult înseamnă mai bine.

Și nu e întotdeauna adevărat, spun specialiștii, întrucât atunci când ne dorim să asamblăm o fațadă care să atragă cuvinte de laudă, simplitatea este cheia.

1.     Placarea întregii case cu piatră decorativă de exterior

Piatra decorativă pentru exterior oferă aspectul pietrei naturale, însă nu doar atât. Pe lângă aspect se adaugă alte beneficii suplimentare cum ar fi:

  • prețul pietrei decorative pentru exterior este mult mai bun în comparație cu cel al pietrei naturale,
  • montarea pe o varietate largă de pereți fără a fi nevoie de o fundație specială,
  • durabilitatea și rezistența la variațiile de temperatură și umezeală.

De aceea, designerii optează în unele situații pentru îmbrăcarea totală a casei în piatră decorativă, considerând-o o soluție rapidă și eficientă de a schimba radical aspectul exterior al locuinței.

2.     Placarea unui perete cu piatră decorativă pentru exterior

Într-adevăr, placarea întregii case poate fi costisitoare, iar dacă bugetul tău este redus, poți opta pentru a placa un singur perete al casei cu piatra decorativă pentru exterior.

Acest mod poate fi unul ingenios, pentru a aduce un "suflu nou" căminului tău. Totodată, el reprezintă un compromis bun, permitandu-ți în același timp să te încadrezi în buget și să optezi pentru materiale de calitate premium, care să confere rezistență în timp noii înfățișări a casei tale.

3.     Placarea unei zone cheie cu piatră decorativă pentru exterior

Și aplicarea plăcilor de piatră decorativă pentru exterior în zone cheie poate fi o alternativă accesibilă. Spre exemplu, poți opta pentru evidențierea ușilor sau a ferestrelor, combinând piatra decorativă cu vopsea pentru exterior aleasă în aceleași tonuri.

4.     Placarea exteriorului combinând piatra decorativă cu alte elemente

Este important să se țină cont de contrast pentru a face exteriorul casei mai plăcut vizual. Combinând atât culori opuse, cât și alte elemente destinate designului exterior, poți obține efectul dorit.

Alăturarea pietrei decorative cu lemnul a fost și este, în continuare, una dintre variantele cu care designerii de exterior nu dau greș niciodată.

De ce să alegi piatra decorativă STAR STONE

1. Produsele STAR STONE au calitate premium

Calitatea superioară a materialului redă cele mai multe și mai fine detalii dintre produsele de pe piață, reprezentând cea mai bună alternativă a pietrelor naturale.

În cadrului procesului de producție se utilizează agreatele de carieră de cea mai bună calitate rezultând produse extrem de rezistente și durabile.

2. Produsele STAR STONE sunt rezistente

Tehnologia Protect încorporată în produsele STAR STONE elimină crăpăturile și fisurile datorate tensiunilor și contracțiilor, și totodată, crește considerabil rezistența la uzură.

Produsele STAR STONE sunt produse vibrocomprimate cu rezistență de până la 3 ori mare decât a betonului turnat și la cicluri de îngheț – dezgheț!

3. Produsele STAR STONE sunt ușor de curățat

Îndepărtarea petelor, a gumei de mestecat sau a altor materii deja uscate devine mult mai ușoară datorită faptului că sunt impermeabilizate în masă.

Modele de piatră decorativă STAR STONE

Traverstone - Travertin vein-cut

Este un model de piatră pentru placat exteriorul de la STAR STONE cu textură travertin vein-cut care oferă un finisaj deosebit, cu muchii drepte. Acest model reușește să îmbine cu succes teme contemporane și moderne, având drept rezultat final un design care depășește orice așteptare, din toate punctele de vedere.

Traverstone este un model de piatră decorativă relativ nou, care completează gama de produse STAR STONE și ajută designerii să creeze proiecte complet noi și cu un “aer” unic. Decorarea cu acest produs conferă spațiilor eleganță, armonie și stil.

Split Face - Travertin panelat

Split Face este o piatră decorativă pentru exterior cu textură travertin panelat superioară pietrei naturale și care aduce ambientul exterior și interior la nivel de artă.

Piatră decorativă Code

Piatra decorativă Code este alegerea perfectă dacă ești o persoană orientată către detalii. Oferă o eleganță aparte finisajelor exterioare. Plăcile de piatră decorativă pentru exterior au un efect estetic remarcabil, scoțand în evidență și înfrumusețând locurile unde acestea sunt montate.

Unde poți găsi piatra decorativă STAR STONE?

Suntem prezenți cu produsele noastre în toată rețeaua de magazine Dedeman dar și la peste 300 de alți distribuitori!

Pentru piatra decorativă de placat exteriorul prețul variază ușor de la un distribuitor la altul. Ceea ce îți putem garanta că va fi mereu aceeași este calitatea produsului. Materialul compozit din care este fabricată piatra decorativă STAR STONE este superior calitativ altor produse din aceeași gamă importate sau realizate de alți producători.

Vrei să te convingi? Fă-ne o vizită în showroom-ul din loc. Nojorid nr. 570, Oradea, județul Bihor sau la cel din București, șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești nr. 177.

Tehnologii încorporate în produsele STAR STONE

ico-star-stone-power

01. STAR STONE - Power

Asigură rezistența de neegalat a produselor noastre datorită folosirii în cadrul procesului de producție a agregatelor de carieră de cea mai bună calitate rezultând astfel produse extrem de rezistente și durabile.

ico-star-stone-protect

02. STAR STONE - Protect

În cadrul procesului de producție se asigură o armare tridimensională în toată masa produsului. STAR STONE Protect elimină crăpăturile și fisurile datorate tensiunilor și contracțiilor, crește considerabil rezistența la uzură și la ciclurile de îngheț - dezgheț.

ico-star-stone-clean

03. STAR STONE - Clean

Produsele STAR STONE se păstrează curate mult mai ușor datorită faptului că murdăria nu aderă pe suprafețele acestora. Îndepărtarea petelor, a gumei de mestecat sau a altor materii deja uscate devine mult mai ușoară datorită faptului că sunt impermeabilizate în masă.

ico-star-stone-reala

04. STAR STONE - Real

Datorită puterii extraordinare de reproducere a texturilor reale naturale, produsele STAR STONE reprezintă cea mai bună alternativă a pietrelor naturale, rezultând produse premium care redau cele mai multe și mai fine detalii dintre produsele de pe piață.