SurfaPore M - soluție protecție sporită pentru suprafețele poroase din marmură, granit, piatră și ciment împotriva pătrunderii apei și a grăsimilor, cu rezistență de până la 350° C

SurfaPore M este o soluție pe bază de apă, creată special pentru a exploata puterea nanotehnologiei, cu scopul obținerii impermeabilizării suprafețelor pe care este aplicată. Conține un amestec de particule de diferite dimensiuni, astfel încât suprafețele poroase (cum sunt: marmura, granitul și piatra) și cele absorbante (cimentul sau pietrele) să fie tratate cu usurință.

Petele pot distruge pavajele din piatră, marmură, suprafețele din granit și ciment. SurfaPore M protejează aceste suprafețe împotriva petelor, dar, în același timp, le asigură și impermeabilizarea la ulei și la apă. Analiza microscopică a suprafețelor din marmură, granit și piatră scoate la iveala o multitudine de pori interconectați care sunt predispuși la acumularea murdăriei și formarea petelor, ceea ce duce la pierderea luciului și a aspectului lor natural. SurfaPore M îmbracă porii suprafețelor prețioase fără a le schimba aspectul și le conferă capacitatea de a respinge petele pe baza de ulei. Astfel este obținut un dublu efect: protecția pasivă, prin îmbrăcarea suprafeței porilor, și protecția activă, prin combaterea grăsimilor. SurfaPore M formează un scut protector eficient!

surfapore_msurfaporeM

Instrucțiuni de aplicare

 • Suprafețele trebuie să fie curate și uscate. Aplicați SurfaPore M cu o pensulă, trafalet sau prin pulverizare. Nu este necesară diluarea, produsul fiind gata de aplicare.
 • După aprox. 15 minute, înainte ca SurfaPore M să se usuce complet, îndepărtați excesul de produs cu o cârpă moale, umeda și lustruiți suprafața
 • Pe suprafetele foarte absorbante aplicați un nou strat, în cel mult 3 ore. Hidroizolația maximă are loc la 7 zile după aplicare.
 • Rata estimată de consum este de 1 litru la 8-10 mp2, depinzând mult de proprietățile suprafeței pe care este aplicat produsul.

Proprietăți fizice

 • Emulsie pe baza de apă, alb-laptoasă, cu un ușor miros și PH=6
 • Punct de fierbere: >100° C.
 • Punct de autoaprindere: >100° C
 • Densitate: 0,98 g/cm ̄3
 • Vascozitate: 6 mPa.s SurfaPore M nu este considerat a fi un oxidant.

Siguranță și depozitare

 • SurfaPore M nu conține ingrediente periculoase și este pe bază de apă. Conținutul COV (compusi organici volatili) este 75g/L (limita UE – 2010: 140 g/L)
 • Nu este periculos, conform Directivei Consiliului 1995/45/EC și amendamentelor sale subsecvente.
 • Cereți, citiți și înțelegeți fișa tehnică de securitate. Evitați expunerea produsului la îngheț. Data expirării: 2 ani de la data fabricației.

Mecanismul SurfaPore M este bazat pe un concept simplu, dar eficient: nanoparticulele, create cu ingeniozitate, astfel încât să se potrivească porilor suprafețelor pe care produsul este aplicat, pătrund și “inundă” porii care ar putea absorbi apă sau murdărie. SurfaPore M aderă perfect la suprafața pe care este utilizat, astfel că protecția este permanentă și eficientă. După ce produsul acopera suprafața, apa, grăsimea sau murdăria nu mai reușesc să patrundă în microporii substratului, datorită formării unei structuri chimice de miliarde de nanoparticule care combat moleculele “invadatoare”. Astfel, este asigurată protecția permanentă a porilor; petele nu se mai formează iar curățarea suprafețelor tratate este mult mai ușoară. Folosirea SurfaPore M nu produce nicio schimbare vizibilă a suprafeței pe care a fost aplicat și nu împiedică “aerisirea” acesteia.

Formula sa unică combină capacitatea nanoparticulelor de a nu permite trecerea apei cu rezistența la uleiuri și la schimbări extreme de temperatură. Capacitatea SurfaPore M de a-și păstra funcționalitatea la temperaturi de până la 350° C o face ideală pentru utilizarea pe blaturile de bucătărie sau pe alte suprafețe unde se așează, de regulă, obiecte fierbinți. Nanoparticulele SurfaPore M împiedică absorbția radiației UV (ultraviolete), fără a afecta suprafața. Astfel, se obține o protecție superioară a substratului, fără decolorare sau pierderea eficacității. La nivel industrial, SurfaPore M se folosește atât prin pulverizare, cât și prin imersarea plăcilor de piatră în soluția de tratare. Printre referințe, amintim: restaurarea monumentelor arheologice, întreținerea zonelor cu trafic intens sau aplicarea pe podelele industriale care și-au pierdut luciul.

Standardele internationale de testare:

 • ASTM E514 Presiunea determinată de rezistența la apă: 5 suprafețe de piatră naturală de 1 cm grosime, tratate cu SurfaPore M pe ambele părți, au fost examinate timp de 120 de ore, sub presiune constantă de 500 Pa; reducerea infiltrării apei: 85,4%±2%; reducerea scurgerii de apă: 97,1%±2%.
 • Rezistența la iradierea cu UV: SurfaPore M are o rezistența la radiațiile UV de cel puțin 3 ori mai mare decât a altor produse similare.
 • Permeabilitatea la vaporii de apă: a fost determinată ca fiind procentul în care vaporii de apă “circulă” printr-o mostră de piatră poroasă, cu o grosime de 1 cm. Procentul astfel obținut este de 2,12%.
 • Rezistența la patare EN ISO 10545-14: suprafețele tratate cu SurfaPore M nu sunt susceptibile de a fi pătate și denotă o rezistență de clasa 5.

Aplicare

produs pe bază de apă, aplicare ușoară pe suprafețe

Protecție și rezistență

protecție de lunga durata si rezistență la radiațiile UV, rezistă la temperaturi de până la 350° C

Ambalare

recipiente de 1 Kg, 4 Kg sau 30 Kg

Preț

avantajos

Aplicații

protecția suprafețelor poroase împotriva apei și uleiului, protejează zonele de trafic intens

Eficiență

eficiență maximă bazată pe nanotehnologie, nu are culoare și nu formează peliculă

Pentru a obține o ofertă de preț pentru soluția de curățat SurfaPore M, completați formularul de mai jos și un reprezentant STAR STONE o să vă contacteze în cel mai scurt timp posibil

Cerere de ofertă soluție impermeabilizare SurfaPore M

(opțional)

(opțional)

Ce este nanotehnologia?

Nanotehnologia este un termen ce tine de campul stiintific si care se refera la structurile foarte mici, de obicei mai mici decat 100nm. Un nanometru (nm) reprezinta un milliard dintr-un metru – este atat de mic, incat daca pamantul ar avea un metru in diametru, atunci un nanometru ar fi de marimea unui mar! Materialele de dimensiuni nanometrice prezinta proprietati unice, in comparatie cu cea mai mare parte a materialelor obisnuite sau chiar a moleculelor.

Prin valorificarea nanotehnologiei, incercam sa cream un mediu mai confortabil si mult mai sigur. Transferam descoperirile si inovatiile din laboratoarele noastre in mana clientilor. Viziunea noastra este clara: “Adaptarea lumii nano (microscopice) in serviciul lumii macro” – cu alte cuvinte, folosim nanoparticulele in rezolvarea problemelor de interes comun.