Cum se montează cărămida aparentă

Cărămida aparentă STAR STONE se poate monta prin fixare cu adeziv

Dale de pavaj

Cum se montează dalele de pavaj STAR STONE

Piatră decorativă

Cum se montează piatra decorativă STAR STONE

Accesorii gard

Cum se montează accesoriile de gard STAR STONE

Instrucțiuni de montaj prin fixare cu adeziv pentru cărămida aparentă STAR STONE

Citiți urmatoarele instrucțiuni înainte de a începe montarea:

- Curățați suprafața de placat pentru a mări aderența adezivului și ulterior a produselor cu care vine placată.
- Suprafața de placat trebuie să fie stabilă, uscată. În cazul în care suprafața pe care se face montajul este lucioasă și netedă, trebuie șlefuită cu hârtie abrazivă pentru o aderare bună a adezivului.
- Este important să colocați un prim nivel cu ajutorul unui boloboc pentru a asigura alinierea corectă a placării.
- Pentru a realiza o suprafață armonioasă trebuie să utilizați dale din paleți diferiți.
- Montați materialul numai după ce l-ați verificat vizual.
- Bucățile trebuie spălate după tăiere (pentru îndepărtarea prafului de ciment).
- Recomandăm montarea plăcilor la temperaturi cuprinse între 5°C și 25°C. Ploaia trebuie evitată.

 

Curățați suprafața de placat și placajele și folosiți o amorsă pentru beton pentru a mări aderența adezivului. Suprafața de placat trebuie să fie stabilă și uscată. În cazul în care suprafața pe care se face montajul este o suprafață lucioasă și netedă, trebuie șlefuită pentru o aderare bună a adezivului.

Este important să colocați un prim nivel cu ajutorul laserului sau a sforii de nivel și a bolobocului pentru a asigura alinierea corectă a placării.

caramida aparenta

Important este ca placarea să fie începută din partea inferioară a zidului, începând cu penultimul rând. Apoi ținând cont de un unghi de 90 de grade se vor trasa o linie orizontală și una verticală. Ultimul rând de piatră decorativă va fi montată cu piesele care se pot ajusta în funcție de nivelul pardoselii.

Curatați cu o mistrie sau o ustensilă similară posibilele bavuri ale pieselor pentru a realiza o liniaritate mai bună la montare și obținerea unui finisaj perfect.

caramida aparenta

Conținutul sacului trebuie turnat într-un recipient cu o cantitate măsurată de apă curată (7,5 litri de apă Ia un sac de 25 kg). Amestecarea se face energic, de preferință mecanic, până Ia obținerea unui amestec cremos, omogen, ușor prelucrabil. Se lasă în repaus 5 minute după care se amestecă din nou energic. Timp de punere în operă: aproximativ 2,5 ore.

Pentru placarea suprafețelor cu cărămizi aparente se va folosi doar adeziv cu calități tixotropice, furnizat de producători consacrați. Adezivul va fi întins într-un strat subțire pe suprafața de placat, cu o gletieră cu dinți. De asemenea se va aplica adeziv și pe spatele plăcuțelor tot cu gletiera cu dinți în așa fel încât adezivul să umple canalele pentru aderență.

caramida aparenta

Întindeți adezivul cu ajutorul unei gletiere pe spatele fiecărui produs. În acest mod asigurați un contact perfect între placă și adezivul întins pe perete. Plăcile pentru colțuri pot fi tăiate la dimensiunile dorite folosind un flex cu disc diamantat continuu sau mașină de tăiat cu apă. La produsele de placat cu o grosime de peste 1,5 cm se recomandă tăierea la 45 de grade.

piatra decorativa

Plăcuțele se vor fixa pe locul lor prin apăsare puternică și ușoară mișcare stânga-dreapta. În urma fixării nu trebuie să mai rămână bule de aer în masa adezivului. Nu este necesară o amorsare prealabilă.

caramida aparenta

Pentru a fi siguri că obținem rosturi uniforme vom fixa câțiva „stâlpi” din loc în loc și la colțuri, iar între aceștia se va folosi sfoara de nivel.
Dimensiunile recomandate pentru rosturi sunt:
- pentru plăcile înguste (lățime de 52 mm) 10mm
- pentru plăcile late (lățime 71mm) 12mm
-pentru obținerea unui efect cât mai rustic recomandăm rosturi de 12-14mm. Prin folosirea adezivilor recomandați plăcuțele nu vor mai aluneca pe suprafață (perete) și astfel nu se vor folosi cruciulițe de ghidaj. Distribuirea plăcuțelor se va face de la colț până la o deschidere (fereastră, ușă etc.) sau între deschideri. Plăcile pentru colțuri pot fi tăiate la dimensiunile dorite folosind un flex cu disc diamantat continuu sau mașină de tăiat cu apă. La produsele de placat cu o grosime de peste 1,5 cm se recomandă tăierea la 45 de grade.

caramida aparenta

Rosturile suprafețelor placate cu cărămidă aparentă se vor executa din mortar. Acest tip de mortar nu conține săruri dizolvabile, se aplică foarte ușor și nu pătează suprafața cărămiziloraparente. Mortarul sepreparăcaunmortarsemi- uscat și se aplică cu ajutorul fierului de rostuit. Rosturile astfel obținute au un aspect rustic potrivit cu plăcuțele. Prima dată se execută rosturile orizontale.

caramida aparenta

După rosturile orizontale urmează executarea rosturilor verticale. După aceea urmează finisarea îmbinării rosturilor orizontale cu cele verticale. Mortarul în surplus ce ajunge pe fața plăcuțelor se îndepărtează ușor cu o perie.

Nu toate pavajele sunt la fel!

La suprafață pot arăta la fel, dar în fond sunt diferite

La prima vedere s-ar putea sa nu realizati ca nu toate dalele pentru pavat sunt create la fel, STAR STONE este diferit. Cand vine vorba de stabilitatea culorii si de rezistenta structurala a fiecarui produs in parte, STAR STONE depaseste concurenta de fiecare data. Produsele STAR STONE sunt produse vibrocomprimate cu o rezistenta de pana la 3 ori mare decat cea a betonului turnat. Produsele STAR STONE au caracterisitici superioare rocilor naturale calcaroase, atat in privinta rezistentei mecanice, de uzura cat si in privinta absortiei de apa. Culoarea si textura acestor dale sunt inspirate din piatra naturala reproducand cu mare acuratete cele mai fine detalii ale acestora, astfel rezultand o suprafata unica.

De ce sa alegeti produsele STAR STONE

Tehnologii incorporate in produsele noastre

ico-star-stone-power

01. Star Stone - Power

Asigura rezistenta de neegalat a produselor noastre datorita folosiri in cadrul procesului de productie a agregatelor de cariera de cea mai buna calitate rezultant astfel produse extrem de rezistente si durabile.

ico-star-stone-protect

02. Star Stone - Protect

In cadrul procesului de productie se asigura o armare tridimensionala in toata masa produsului. Star Stone Protect elimina crapaturile si fisurile datorate tensiunilor si contractiilor, creste considerabil rezistenta la uzura si la ciclurile de inghet - dezghet.

ico-star-stone-clean

03. Star Stone - Clean

Produsele Star Stone se pastreaza curate mult mai usor, datorita faptului ca murdaria nu adera pe suprafetele acestora. Indepartarea petelor, a gumei de mestecat, sau a altor materii deja uscate devine mult mai usoara datorita faptului ca sunt impermeabilizate in masa.

ico-star-stone-reala

04. Star Stone - Real

Datorita puterii extraordinare de reproducere a texturilor reale naturale produsele STAR STONE reprezinta cea mai reala alternativa a pietrelor naturale, rezultand produse premium care redau cele mai multe si mai fine detalii dintre produsele de pe piata.