fbpx

Cum se montează dalele de pavaj

Dalele de pavaj STAR STONE se pot monta prin fixare cu adeziv pe placă de beton armată sau pe șapă semiuscată

Montaj pe șapă semiuscată

Metoda de montaj care îmbină utilitatea și costurile

Mai multe detalii

Fixare cu adeziv pe placă de beton armat

Cea mai populară și durabilă metodă de montaj pentru dalele de pavaj STAR STONE

Înainte de montarea dalelor de pavaj citiți următoarele instrucțiuni: - Pentru a realiza o suprafata armonioasa trebuie sa utilizati dale din paleti diferiti. - Montati materialul numai dupa ce l-ati verificat vizual. - Dalele taiate trebuie spalate dupa taiere (pentru indepartarea prafului de ciment). - Nu montati niciodata dalele fara rosturi de dilatare (ruperi ale suprafetelor). - Recomandam montarea placilor la temperaturi cuprinse intre 5°C si 25°C. Ploaia trebuie evitata!

01. Pregatirea suprafetei suport

Suprafetele noi, din tencuieli pe baza de ciment – var si sape pe baza de ciment trebuie sa fie maturate (minim 28 de zile).
Suprafetele vechi se verifica daca prezinta o rezistenta corespunzatoare pentru a suporta o placare. Daca prezinta denivelari mai mari de 5 mm se repara in prealabil cu adeziv.

Suprafetele se curata de praf, murdarie, urme de grasimi sau vopsea si se degreseaza. Daca suprafetele sunt acoperite de mucegai sau ciuperci, acestea se curata si se trateaza cu produse specifice.

Suprafetele puternic absorbante se amorseaza in prealabil cu amorsa universala.

02. Prepararea adezivului

Continutul sacului trebuie turnat intr-un recipient cu o cantitate masurata de apa curata (7,5 litri de apa Ia un sac de 25 kg). Amestecarea se face energic, de preferinta mecanic, pâna Ia obtinerea unui amestec cremos, omogen, usor prelucrabil. Se lasa in repaus 5 minute dupa care se amesteca din nou energic. Timp de punere in opera: aproximativ 2,5 ore.

ico-montaj-pavaj-1

03. Aplicarea adezivului pe stratul suport

Se aplica pe suprafata suport pasta de adeziv preparata intr-un strat cu grosimea de 2 – 10 mm. Se intinde cu gletiera (partea neteda), dupa care se grebleaza cu partea canelata de 6 – 10 mm latime si adâncime in functie de marimea placilor aplicate.

ico-montaj-pavaj-2

04. Aplicarea adezivului pe dala de pavaj

In acelasi mod adezivul este aplicat pe partea inferioara a placii.

ico-montaj-pavaj-3

05. Lipirea placi de pavaj

Pentru placarea pardoselilor din beton si a pardoselilor incalzite, se fixeaza placile in pozitia dorita prin apasare usoara, cu mâna. Dupa care acestea se lovesc usor cu un ciocan de cauciuc pentru asigurarea aderentei acestora si stabilirea nivelului dorit.

Se recomanda ca aderenta sa se realizeze pe intreaga suprafata de contact dintre adeziv si placa.

Pentru placarea peretilor, suprafata de contact dintre adeziv si placa trebuie sa fie de minim 2/3 din suprafata placii.

Surplusul de adeziv ce apare la imbinari in momentul presarii placilor trebuie eliminat in mod curent.

ico-montaj-pavaj-4

06. Corectarea pozitiei placii de pavaj

Reajustarea pozitiei placii trebuie sa se realizeze in maxim 20 minute.

Datorita alunecarii reduse, poate fi adoptat modul de placare de sus inspre baza peretilor verticali cu placi de dimensiuni medii, pentru a evita expunerea inestetica a placilor taiate.

07. Chituire rosturi dale pavaj

Intrarea pe suprafata placata si inceperea aplicarii chitului de rosturi sunt posibile dupa aproximativ 24 ore de la lipirea placilor.

Orice alta lucrare pe suprafata placata se poate efectua dupa ce adezivul atinge rezistenta de utilizare min. 72 ore.

ico-montaj-pavaj-5

08. Impregnarea dalelor de pavaj

Impregnarea se face cu ajutorul unui trafalet, pensula sau prin pulverizare.

ico-montaj-pavaj-6

Nu toate pavajele sunt la fel!

La suprafață pot arăta la fel, dar în fond sunt diferite

La prima vedere s-ar putea sa nu realizati ca nu toate dalele pentru pavat sunt create la fel, STAR STONE este diferit. Cand vine vorba de stabilitatea culorii si de rezistenta structurala a fiecarui produs in parte, STAR STONE depaseste concurenta de fiecare data. Produsele STAR STONE sunt produse vibrocomprimate cu o rezistenta de pana la 3 ori mare decat cea a betonului turnat. Produsele STAR STONE au caracterisitici superioare rocilor naturale calcaroase, atat in privinta rezistentei mecanice, de uzura cat si in privinta absortiei de apa. Culoarea si textura acestor dale sunt inspirate din piatra naturala reproducand cu mare acuratete cele mai fine detalii ale acestora, astfel rezultand o suprafata unica.

De ce sa alegeti produsele STAR STONE

Tehnologii incorporate in produsele noastre

ico-star-stone-power

01. Star Stone - Power

Asigura rezistenta de neegalat a produselor noastre datorita folosiri in cadrul procesului de productie a agregatelor de cariera de cea mai buna calitate rezultant astfel produse extrem de rezistente si durabile.

ico-star-stone-protect

02. Star Stone - Protect

In cadrul procesului de productie se asigura o armare tridimensionala in toata masa produsului. Star Stone Protect elimina crapaturile si fisurile datorate tensiunilor si contractiilor, creste considerabil rezistenta la uzura si la ciclurile de inghet - dezghet.

ico-star-stone-clean

03. Star Stone - Clean

Produsele Star Stone se pastreaza curate mult mai usor, datorita faptului ca murdaria nu adera pe suprafetele acestora. Indepartarea petelor, a gumei de mestecat, sau a altor materii deja uscate devine mult mai usoara datorita faptului ca sunt impermeabilizate in masa.

ico-star-stone-reala

04. Star Stone - Real

Datorita puterii extraordinare de reproducere a texturilor reale naturale produsele STAR STONE reprezinta cea mai reala alternativa a pietrelor naturale, rezultand produse premium care redau cele mai multe si mai fine detalii dintre produsele de pe piata.

logo-star-stone-h50

Ce oferim

 • Livrare în toată țara
 • Estimare gratuită
 • Mostre gratuite
 • Asistență în alegerea produsului potrivit
 • Gamă largă de produse
 • Garanția calității 100%
 • Peste 150 de distribuitori
 • Certificări ISO-14001 și ISO-9001
 • Garanție 5 ani!
 • Direct de la producător!
 • Termene de livrare scurte
 • Linie de fabricație modernă

Sediul central și producția
417345 - Nojorid nr. 570, Oradea
Jud. Bihor, ROMÂNIA

(004) 0259 422 088
(004) 0359 422 288

Luni - Vineri - 08.30 - 17.00
Sâmbătă - 09.00 - 13.00

Copyright 2021 - STAR STONE ©  All Rights Reserved

Termeni și Condiții

Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro - Linie telefonica la tarif normal: 021-9551