Cum se monteaza piatra decorativa

Va prezentam mai jos diferitele tipuri de montaj pentru piatra decorativa STAR STONE

Instructiuni de montaj pt. piatra decorativa

Inainte de montaj cititi urmatoarele instructiuni!

- Curatati suprafata de placat pentru a mari aderenta adezivului si ulterior produseleor cu care vine placata.
- Suprafata de placat trebuie sa fie stabila, uscata. In cazul in care suprafata pe care se face montajul aste o  suprafata lucioasa si neteda, trebuie slefuita cu hartie abraziva pentru o aderare buna a adezivului.
- Este important sa colocati un prim nivel cu ajutorul unui boloboc pentru a asigura alinierea corecta a placari.
- Pentru a realiza o suprafata armonioasa trebuie sa utilizati dale din paleti diferiti.
- Montati materialul numai dupa ce l-ati verificat vizual.
- Bucatile trebuie spalate dupa taiere (pentru indepartarea prafului de ciment).
- Recomandam montarea placilor la temperaturi cuprinse intre 5°C si 25°C. Ploaia trebuie evitata.

 

01. Pregatirea suprafetei suport

Curatati suprafata de placat pentru a mari aderenta adezivului si ulterior produselor cu care vine placata. Suprafata de placat trebuie sa fie stabila si uscata. In cazul in care suprafata pe care se face montajul aste o suprafata lucioasa si neteda, trebuie slefuita cu hartie abraziva pentru o aderare buna a adezivului. Este important sa colocati un prim nivel cu ajutorul unui boloboc pentru a asigura alinierea corecta a placari.

02. Pregatirea suprafetei bucati de piatra decorativa

Curatati cu o mistrie sau o ustensila similara posibilele bavuri ale pieselor pentru a realiza o liniaritate mai buna la montare si obtinerea unui finisaj perfect.

03. Prepararea adezivului

Continutul sacului trebuie turnat intr-un recipient cu o cantitate masurata de apa curata (7,5 litri de apa Ia un sac de 25 kg). Amestecarea se face energic, de preferinta mecanic, pâna Ia obtinerea unui amestec cremos, omogen, usor prelucrabil. Se lasa in repaus 5 minute dupa care se amesteca din nou energic. Timp de punere in opera: aproximativ 2,5 ore.

04. Aplicarea adezivului pe stratul suport

Intindeti adezivul pe perete cu o gletiera zimtata pentru a asigura contactul pe toata suprafata peretelui si nivelarea acestuia. Recomandam folosirea unui adeziv pentru gresie, fainta sau piatra care sa fie elastic si rezistent la inghet.

05. Aplicarea adezivului pe bucata de piatra decorativa

Intindeti adezivul cu ajutorul unei mistri pe spatele fiecarui produs. In acest mod asigurati un contact perfect intre placa si adezivul intins pe peretele. Placile pentru colturi pot fi taiate la dimensiunile dorite folosind unelte de taiat specifice placilor de beton sau piatra.

06. Corectarea pozitiei placii de piatra decorativa

Reajustarea pozitiei placii trebuie sa se realizeze in maxim 20 minute. Datorita alunecarii reduse, poate fi adoptat modul de placare de sus inspre baza peretilor verticali cu placi de dimensiuni medii, pentru a evita expunerea inestetica a placilor taiate.

Daca suprafata care urmeaza a fi placata are colturi, incepeti cu ele pentru a evita posibilele taieri la final. Folositi un ciocan din cauciuc pentru a lovi usor placile asigurand o lipire cat mai buna a adezivului de pe placa cu cel de pe perete. Nu folositi ustensile care pot ciobi sau rupe placile. Pentru o montare corecta “rupeti” rosturile orizontale sau cele verticale la 30 – 50 cm pentru obtinerea unui finisaj perfect.

07. Verificarea stadiului lucrarii

Verificati odata la 3-4 randuri de produs, planeitatea acestuia cu ajutorul unui boloboc.

08. Impregnarea suprafetelor

Impregnarea se face cu ajutorul unui trafalet, pensula sau prin pulverizare

09. Intretinere si protejarea suprafetelor

In cazul unor eventuale depuneri de calciu, ceea ce se poate intampla in anumite zone, aceste depuneri trebuie curatate. Pentru a evita depunerile de calciu si pentru a proteja culoarea placilor, este recomandata folosirea lichidului de impregnare recomandat de STAR STONE. Materialele necesare instalarii si intretinerii pot fi achizitionate de la firma noastra.

Cum se monteaza piatra decorativa pe diferite suporturi.

Suport de lemn, placaj, OSB

Folositi o plasa tip rabit de metal sau plastic – Utilizati metoda “aplicare dubla” aplicati un strat de adeziv pe perete si un altu pe placa. – Apasati piesa contra peretelui pentru a asigura o lipire corecta.

Suport de zidarie, caramida, BCA

Utilizati metoda “aplicare dubla” aplicati un strat de adeziv pe perete si un altu pe placa. – Folosti o gletiera cu zimti pentru a intinde adezivul pe perete – Apasati piesa contra peretelui pentru a asigura o lipire corecta.

Suport de pal dur, rigisp

Zgariati suprafata pentru a spori aderenta – Utilizati metoda “aplicare dubla” aplicati un strat de adeziv pe perete si un altu pe placa. – Apasati piesa contra peretelui pentru a asigura o lipire corecta.

De ce sa alegeti produsele STAR STONE

Tehnologii incorporate in produsele noastre

ico-star-stone-power

01. Star Stone - Power

Asigura rezistenta de neegalat a produselor noastre datorita folosiri in cadrul procesului de productie a agregatelor de cariera de cea mai buna calitate rezultant astfel produse extrem de rezistente si durabile.

ico-star-stone-protect

02. Star Stone - Protect

In cadrul procesului de productie se asigura o armare tridimensionala in toata masa produsului. Star Stone Protect elimina crapaturile si fisurile datorate tensiunilor si contractiilor, creste considerabil rezistenta la uzura si la ciclurile de inghet - dezghet.

ico-star-stone-clean

03. Star Stone - Clean

Produsele Star Stone se pastreaza curate mult mai usor, datorita faptului ca murdaria nu adera pe suprafetele acestora. Indepartarea petelor, a gumei de mestecat, sau a altor materii deja uscate devine mult mai usoara datorita faptului ca sunt impermeabilizate in masa.

ico-star-stone-reala

04. Star Stone - Real

Datorita puterii extraordinare de reproducere a texturilor reale naturale produsele STAR STONE reprezinta cea mai reala alternativa a pietrelor naturale, rezultand produse premium care redau cele mai multe si mai fine detalii dintre produsele de pe piata.

logo-star-stone-h50

Program Showroom

Luni - Vineri - 08.30 - 17.00

Sambata - 10.00 - 15.00

Contact Info

Sediul Central si Productia
417345 - Nojorid nr. 570, Oradea
Jud. Bihor, ROMANIA

Contact telefonic:
(004) 0259 422 088
(004) 0359 422 288

Abonare newsletter

Copyright 2020 - STAR STONE ©  All Rights Reserved

Termeni si Conditii

Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro - Linie telefonica la tarif normal: 021-9551.