fbpx

Cum se montează piatra decorativă

Piatra decorativă STAR STONE se poate monta prin fixare cu adeziv

Cărămidă aparentă

Cum se montează cărămida aparentă STAR STONE

Dale de pavaj

Cum se montează dalele de pavaj STAR STONE

Accesorii pentru gard

Cum se montează accesoriile de gard STAR STONE

Instrucțiuni de montaj prin fixare cu adeziv pentru piatra decorativă STAR STONE

Citiți urmatoarele instrucțiuni înainte de a începe montarea pietrei decorative:

- Curățați suprafața de placat pentru a mări aderența adezivului și ulterior a produselor cu care vine placată.
- Suprafața de placat trebuie să fie stabilă, uscată. În cazul în care suprafața pe care se face montajul este lucioasă și netedă, trebuie șlefuită cu hârtie abrazivă pentru o aderare bună a adezivului.
- Este important să colocați un prim nivel cu ajutorul unui boloboc pentru a asigura alinierea corectă a placării.
- Pentru a realiza o suprafață armonioasă trebuie să utilizați dale din paleți diferiți.
- Montați materialul numai după ce l-ați verificat vizual.
- Bucățile trebuie spălate după tăiere (pentru îndepărtarea prafului de ciment).
- Recomandăm montarea plăcilor la temperaturi cuprinse între 5°C și 25°C. Ploaia trebuie evitată.

 

Curățați suprafața de placat și placajele și folosiți o amorsă pentru beton pentru a mări aderența adezivului. Suprafața de placat trebuie să fie stabilă și uscată. În cazul în care suprafața pe care se face montajul este o suprafață lucioasă și netedă, trebuie șlefuită pentru o aderare bună a adezivului.

Este important să colocați un prim nivel cu ajutorul laserului sau a sforii de nivel și a bolobocului pentru a asigura alinierea corectă a placării.

montare piatra decorativa

Important este ca placarea să fie începută din partea inferioară a zidului, începând cu penultimul rând. Apoi ținând cont de un unghi de 90 de grade se vor trasa o linie orizontală și una verticală. Ultimul rând de piatră decorativă va fi montată cu piesele care se pot ajusta în funcție de nivelul pardoselii.

Curățați cu o mistrie sau o ustensilă similară posibilele bavuri ale pieselor pentru a realiza o liniaritate mai bună la montare și obținerea unui finisaj perfect.

montare piatra decorativa

Conținutul sacului trebuie turnat într-un recipient cu o cantitate măsurată de apă curată (7,5 litri de apă Ia un sac de 25 kg). Amestecarea se face energic, de preferință mecanic, până Ia obținerea unui amestec cremos, omogen, ușor prelucrabil. Se lasă în repaus 5 minute după care se amestecă din nou energic. Timp de punere în operă: aproximativ 2,5 ore.

Întindeți adezivul pe perete cu o gletieră zimțată pentru a asigura contactul pe toată suprafața peretelui și nivelarea acestuia. Recomandăm folosirea unui adeziv pentru gresie, faianță care să fie elastic și rezistent la îngheț. Pentru produsele cu nuanțe deschise este de preferat a se folosi un adeziv alb.

montaj piatra decorativa

Întindeți adezivul cu ajutorul unei gletiere pe spatele fiecărui produs. În acest mod asigurați un contact perfect între placă și adezivul întins pe perete. Plăcile pentru colțuri pot fi tăiate la dimensiunile dorite folosind flex cu disc diamantat continuu sau mașină de tăiat cu apă. La produsele de placat cu o grosime de peste 1,5 cm se recomadă tăierea la 45 de grade.

montaj piatra decorativa

Reajustarea poziției plăcilor trebuie să se realizeze în maxim 20 minute de la placare sau ținând cont de specificațiile de pe ambalajul adezivului. Dacă suprafața care urmează a fi placată are colțuri, începeți cu ele pentru a evita posibilele tăieri la final.

Folosiți un ciocan din cauciuc pentru a lovi ușor plăcile asigurând o lipire cât mai bună a adezivului de pe placă cu cel de pe perete.

Nu folosiți ustensile care pot ciobi sau rupe plăcile. Pentru o montare corectă „rupeți” rosturile orizontale sau cele verticale la 30 – 50 cm pentru obținerea unui finisaj perfect.

montaj piatra decorativa

Verificați odată la 3-4 rânduri de produs, planeitatea acestuia cu ajutorul unui boloboc.

montaj piatra decorativa

Impregnarea se face cu ajutorul unui trafalet, pensulă sau prin pulverizare.

montaj piatra decorativa

În cazul unor eventuale depuneri de calciu, ceea ce se poate întâmpla în anumite zone, aceste depuneri trebuie curățate. Pentru a evita depunerile de calciu și pentru a proteja culoarea plăcilor, este recomandată folosirea lichidului de impregnare recomandat de STAR STONE. Materialele necesare instalării și întreținerii pot fi achiziționate de la firma noastră.

montaj piatra decorativa

Cum se montează piatra decorativă pe diferite suporturi.

Suport de lemn, placaj, OSB

Folosiți o plasă tip rabit de metal sau plastic – Utilizați metoda “aplicare dublă” și aplicați un strat de adeziv pe perete și un altul pe placă. – Apăsați piesa contra peretelui pentru a asigura o lipire corectă.

Suport de zidărie, cărămidă, BCA

Utilizați metoda “aplicare dublă” și aplicați un strat de adeziv pe perete și un altul pe placă. – Folosiți o gletieră cu zimți pentru a întinde adezivul pe perete – Apăsați piesa contra peretelui pentru a asigura o lipire corectă.

Suport de pal dur, rigisp

Zgâriați suprafața pentru a spori aderența – Utilizați metoda “aplicare dublă” și aplicați un strat de adeziv pe perete și un altul pe placă. – Apăsați piesa contra peretelui pentru a asigura o lipire corectă.

De ce să alegi produsele STAR STONE

Tehnologii încorporate în produsele noastre

ico-star-stone-power

01. STAR STONE - Power

Asigură rezistența de neegalat a produselor noastre datorită folosirii în cadrul procesului de producție a agregatelor de carieră de cea mai bună calitate rezultând astfel produse extrem de rezistente și durabile.

ico-star-stone-protect

02. STAR STONE - Protect

În cadrul procesului de producție se asigură o armare tridimensională în toată masa produsului. STAR STONE Protect elimină crăpăturile și fisurile datorate tensiunilor și contracțiilor, crește considerabil rezistența la uzură și la ciclurile de îngheț - dezgheț.

ico-star-stone-clean

03. STAR STONE - Clean

Produsele STAR STONE se păstrează curate mult mai ușor datorită faptului că murdăria nu aderă pe suprafețele acestora. Îndepărtarea petelor, a gumei de mestecat sau a altor materii deja uscate devine mult mai ușoară datorită faptului că sunt impermeabilizate în masă.

ico-star-stone-reala

04. STAR STONE - Real

Datorită puterii extraordinare de reproducere a texturilor reale naturale, produsele STAR STONE reprezintă cea mai bună alternativă a pietrelor naturale, rezultând produse premium care redau cele mai multe și mai fine detalii dintre produsele de pe piață

logo-star-stone-h50

Ce oferim

 • Livrare în toată țara
 • Estimare gratuită
 • Asistență în alegerea produsului potrivit
 • Gamă largă de produse
 • Garanția calității 100%
 • Peste 150 de distribuitori
 • Certificări ISO-14001 și ISO-9001
 • Garanție 5 ani!
 • Suntem producători
 • Termene de livrare scurte
 • Linie de fabricație modernă

Sediul central și producția
417345 - Nojorid nr. 570, Oradea
Jud. Bihor, ROMÂNIA

+40259422088
+40359422288

Luni - Vineri - 08.30 - 17.00
Sâmbătă - 09.00 - 13.00

Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro - Linie telefonica la tarif normal: 021-9551