Cum se montează capacele de stâlp și interval gard
Capacele de stâlp gard și capacele de interval gard STAR STONE se pot monta prin fixare cu adeziv

Cărămidă aparentă

Cum se montează cărămida aparentă STAR STONE

Dale de pavaj

Cum se montează dalele de pavaj STAR STONE

Piatră decorativă

Cum se montează piatra decorativă de la STAR STONE

Instrucțiuni pentru montaj prin fixare cu adeziv pentru capacele de stâlp gard și capacele de interval gard STAR STONE

Citiți următoarele instrucțiuni înainte de a începe montarea:

- Curățați suprafețele care urmează a fi placate pentru o aderență mai bună a adezivului. În cazul în care suprafața care urmează a fi placată este lucioasă sau netedă, aceasta trebuie șlefuită cu hârtie abrazivă.
- Suprafețele vechi se verifică dacă au o rezistență corespunzătoare pentru a suporta placarea. Dacă prezintă denivelări mai mici de 5 mm se repară în prealabil cu adeziv.
- Suprafețele se curăță de praf, murdărie, urme de grăsime sau vopsea și se degresează. Dacă suprafețele sunt acoperite de mucegai sau ciuperci, acestea se curăță și se tratează cu produse specifice.
- Înainte să începeți montarea accesoriilor pentru gard, tăiați cu un flex cu disc diamantat picurătorul la 1-2 cm distanță de margine.
- Recomandăm folosirea unui adeziv alb de exterior.
- Montați intervalele de gard cu un rost de dilatare între 5 și10 mm.
- Recomandăm montarea plăcilor la temperaturi cuprinse între 5°C și 25°C. Ploaia trebuie evitată.

 

Se verifică planeitatea zidului sau a stâlpilor de gard. În cazul în care sunt denivelări de până în 5-10 mm acestea se repară în prealabil cu adeziv, iar în cazul în care denivelările sunt mai mari, încărcarea suplimentară se face cu mortar pentru a reduce consumul excesiv de adeziv.

montaj accesorii gard

montaj accesorii gard

Se măsoară cu atenție distanța dintre stâlpi pentru a potrivi piesele astfel încât tăieturile să fie făcute în dreptul acestora pentru a evita un aspect inestetic.

Capacele de interval de gard care necesită ajustare pot fi tăiate la dimensiunile dorite folosind un flex cu disc diamantat continuu sau mașină de tăiat cu apă. Pentru colțuri recomandăm ca debitarea să se facă la unghi 45 de grade.

montaj accesorii gard

Înainte să începem montajul capacelor de stâlp sau a celor de interval de gard tăiați cu un flex cu disc diamantat de piatră sau beton picurătorul la 1-2 cm distanță de margine.
Conținutul sacului trebuie turnat într-un recipient cu o cantitate măsurată de apă curată (7,5 litri de apă Ia un sac de 25 kg). Amestecarea se face energic, de preferință mecanic, până Ia obținerea unui amestec cremos, omogen, ușor prelucrabil. Se lasă în repaus 5 minute după care se amestecă din nou energic. Timp de punere în operă: aproximativ 2,5 ore.

Întindeți adezivul cu ajutorul unei gletiere pe spatele fiecărei piese. În acest mod asigurați un contact perfect între placă și adezivul întins pe suprafața de placat. Plăcile pot fi debitate în funcție de nevoie folosind un flex cu disc diamantat continuu sau mașină de tăiat cu apă.

montaj accesorii gard

În același mod întindeți adezivul pe partea inferioară a plăcii.

montaj accesorii gard

Reajustarea poziției trebuie să se realizeze în maxim 20 minute de la placare sau ținând cont de specificațiile de pe ambalajul adezivului. Folosiți un ciocan din cauciuc pentru a lovi ușor plăcile asigurând o lipire cât mai bună a adezivului de pe placă cu cel de pe perete. Nu folosiți ustensile care pot ciobi sau rupe plăcile.
Verificați de fiecare dată planeitatea montajului cu ajutorul unui boloboc.

Rosturile de dilatare au un rol important în rezistența la intemperii a lucrării și recomandăm ca acestea să fie realizate cu ajutorul unor distanțiere, de aproximativ 5-10 mm.

montaj accesorii gard

Rostuirea capacelor de interval de gard se va realiza folosind un chit de rost de exterior, de granulație mare. Aplicarea chitului de rost se realizează cu ajutorul unui instrument special pentru rostuit sau a unei pungi de rostuit.


Este important să țineți cont de introducerea chitului de rost până la o adâncime de două treimi din grosimea produsului pentru a-i oferi o rezistență sporită și evitarea fisurilor în timp. Surplusul rezultat în urma rostuirii se va îndepărta cu ajutorul unei mistrii și se va șterge cu un burete umed.

montaj accesorii gard

Folosiți bandă adezivă de hârtie pentru protejarea muchiilor pieselor care urmează a fi rostuite.

Nu toate pavajele sunt la fel!

La suprafață pot arăta la fel dar în fond sunt diferite

Există mai multe tipuri de dale pentru pavat și la prima vedere e posibil să nu fie evidente diferențele dintre ele. Când vine vorba de stabilitatea culorii și de rezistența structurală a fiecărui produs în parte, STAR STONE depășește concurența de fiecare dată.

Produsele STAR STONE sunt produse vibrocomprimate cu o rezistență de până la 3 ori mare decât cea a betonului turnat. Produsele STAR STONE au caracterisitici superioare rocilor naturale calcaroase, atât în privința rezistenței mecanice, de uzură cât și în privința absorbției de apă. Culoarea și textura sunt inspirate din piatra naturală, reproducând cu mare acuratețe cele mai fine detalii ale acestora, rezultând astfel o suprafață unică.

De ce să alegi produsele STAR STONE

Tehnologii încorporate în produsele noastre

ico-star-stone-power

01. STAR STONE - Power

Asigură rezistența de neegalat a produselor noastre datorită folosirii în cadrul procesului de producție a agregatelor de carieră de cea mai bună calitate rezultând astfel produse extrem de rezistente și durabile.

ico-star-stone-protect

02. STAR STONE - Protect

În cadrul procesului de producție se asigură o armare tridimensională în toată masa produsului. STAR STONE Protect elimină crăpăturile și fisurile datorate tensiunilor și contracțiilor, crește considerabil rezistența la uzură și la ciclurile de îngheț - dezgheț.

ico-star-stone-clean

03. STAR STONE - Clean

Produsele STAR STONE se păstrează curate mult mai ușor datorită faptului că murdăria nu aderă pe suprafețele acestora. Îndepărtarea petelor, a gumei de mestecat sau a altor materii deja uscate devine mult mai ușoară datorită faptului că sunt impermeabilizate în masă.

ico-star-stone-reala

04. STAR STONE - Real

Datorită puterii extraordinare de reproducere a texturilor reale naturale, produsele STAR STONE reprezintă cea mai bună alternativă a pietrelor naturale, rezultând produse premium care redau cele mai multe și mai fine detalii dintre produsele de pe piață.