Cum se montează dalele de pavaj

Dalele de pavaj STAR STONE se pot monta prin fixare cu adeziv pe placă de beton armată sau pe șapă semiuscată

Montaj pe placă de beton armat

Cea mai populară și durabilă metodă de montaj pentru dalele de pavaj STAR STONE

Mai multe detalii

Montaj pe șapă semiuscată

Metoda de montaj care îmbină utilitatea și costurile

Se va face măsurarea terenului și delimitarea acestuia cu ajutorul țărușilor și a sforii.

Delimitare teren

În zona delimitată anterior, se va face decopertarea terenului și îndepărtarea acestuia, în grosime de 10-40 cm, asigurând astfel un sistem de drenare a apei din fundație și din structură.

Pregatirea fundatiei

Se urmărește obținerea unui plan înclinat 2 - 2,5% pentru a se asigura evacuarea apei de pe zona care urmează să fie pavată.

Pregatirea fundatiei

Infrastructura se realizează prin compactarea succesivă a unor straturi de 5-10 cm cu piatră spartă până la atingerea nivelului dorit, nu mai puțin de 20 cm.

Compactarea se va face cu cilindru compactor.

Pregatirea fundatiei

Bordurile se vor monta într-o fundație de beton, de aproximativ 10-15 cm, cu un reazăm amplasat în spatele bordurii pentru a prelua eforturile transmise de platformă.

Acestea se vor monta cu un rost de dilatare de minim 1 cm, nivelul superior al bordurii fiind nivelul final al platformei pavate, lăsând loc unui strat de nisip sau piatră concasată de minim 4 cm.

Pregatirea fundatiei

Stratul suport superior format din piatră spartă, cu granulație 0-18 mm, grosime de minim 4 cm, va fi compactat cu o placă vibrantă.

Obligatoriu se va ține cont de panta longitudinală și transversală de minim 1% pentru eliminarea apei de pe platformă.

Pregatirea fundatiei

Prepararea șapei semiuscate se va face cu ajutorul unei betoniere. Proporțiile unei șape sunt de 1 mc de nisip la 100 kg de ciment.

Pregătirea șapei

Șapa semiuscată se va monta pe suprafața de pavat la cota bordurilor minus grosimea pavajului, ținându-se cont de panta stabilită anterior pentru degajarea apei pluviale, sau în direcția rigolelor dacă sunt prevăzute. Șapa se va nivela cu un dreptar de aluminiu.

Pregătirea șapei

Pentru a elimina cât mai mult tăierea pavajului montarea se va începe dintr-un colț de 90 de grade sau o linie dreaptă, cât mai lungă, paralelă cu bordurile, care va servi drept reper.

Montarea pavajului se va face obligatoriu cu rost de minim 2 mm, respectându-se liniile rosturilor longitudinale și transversale după caz. Liniile rosturilor pot fi urmărite ușor cu ajutorul laserului dacă permite ambientul exterior sau cu ajutorul unei sfori întinse de cel puțin 3 m, procedeu care ajută și la menținerea planeității platformei pavate.

Montarea pavajului

Pentru un aspect optic plăcut și natural, precum și pentru omogenizarea nuanțelor folosiți simultan piesele de pavaj din mai mulți paleți. Pentru o ajustare a pavajului în funcție de ambient plăcile pot fi tăiate la dimensiunile dorite folosind flex cu disc diamantat continuu sau mașină de tăiat cu apă.

Dalele se așează una lângă alta pe stratul de șapă și se bat ușor cu un ciocan de cauciuc pentru a le fixa.

Montarea pavajului

Nu toate pavajele sunt la fel!

La suprafață pot arăta la fel dar în fond sunt diferite

Există mai multe tipuri de dale pentru pavat și la prima vedere e posibil să nu fie evidente diferențele dintre ele. Când vine vorba de stabilitatea culorii și de rezistența structurală a fiecărui produs în parte, STAR STONE depășește concurența de fiecare dată.

Produsele STAR STONE sunt produse vibrocomprimate cu o rezistență de până la 3 ori mare decât cea a betonului turnat. Produsele STAR STONE au caracterisitici superioare rocilor naturale calcaroase, atât în privința rezistenței mecanice, de uzură cât și în privința absorbției de apă. Culoarea și textura sunt inspirate din piatra naturală, reproducând cu mare acuratețe cele mai fine detalii ale acestora, rezultând astfel o suprafață unică.

De ce să alegi produsele STAR STONE

Tehnologii încorporate în produsele noastre

ico-star-stone-power

01. STAR STONE - Power

Asigură rezistența de neegalat a produselor noastre datorită folosirii în cadrul procesului de producție a agregatelor de carieră de cea mai bună calitate rezultând astfel produse extrem de rezistente și durabile.

ico-star-stone-protect

02. STAR STONE - Protect

În cadrul procesului de producție se asigură o armare tridimensională în toată masa produsului. STAR STONE Protect elimină crăpăturile și fisurile datorate tensiunilor și contracțiilor, crește considerabil rezistența la uzură și la ciclurile de îngheț - dezgheț.

ico-star-stone-clean

03. STAR STONE - Clean

Produsele STAR STONE se păstrează curate mult mai ușor datorită faptului că murdăria nu aderă pe suprafețele acestora. Îndepărtarea petelor, a gumei de mestecat sau a altor materii deja uscate devine mult mai ușoară datorită faptului că sunt impermeabilizate în masă.

ico-star-stone-reala

04. STAR STONE - Real

Datorită puterii extraordinare de reproducere a texturilor reale naturale, produsele STAR STONE reprezintă cea mai bună alternativă a pietrelor naturale, rezultând produse premium care redau cele mai multe și mai fine detalii dintre produsele de pe piață.