Peste tot în lume principiile arhitecturii durabile câștigă din ce în ce mai mulți adepți, conștienți că doar printr-o astfel de atitudine, de reducere a impactului pe care stilul nostru de viață îl are asupra mediului, planeta noastră mai poate oferi o șansă și generațiilor viitoare.

Una dintre regulile de bază ale arhitecturii durabile este folosirea unor materiale de construcție a căror producție și transport să se facă cu un consum minim de energie, adică a unor resurse naturale locale.

Dacă în trecut am prezentat proiecte care foloseau lemnul, lutul sau chiar paiele pentru construcția unor astfel de locuințe sustenabile, astăzi vă lăsăm să admirați un proiect al arhitecților de la Ibuku. Se folosește lemnul de bambus pentru construcția și decorarea unor case încântătoare, integrate perfect în mediul natural.

Proiectul, din care s-au finalizat deja primele case, prevede construirea unui întreg sat, denumit sugestiv Satul Verde, pe insula indoneziană Bali, în apropierea unei școli construită de asemenea aproape integral din lemn de bambus.

Tehnologii încorporate în produsele STAR STONE

01. STAR STONE - Power

Asigură rezistența de neegalat a produselor noastre datorită folosirii în cadrul procesului de producție a agregatelor de carieră de cea mai bună calitate rezultând astfel produse extrem de rezistente și durabile.

02. STAR STONE - Protect

În cadrul procesului de producție se asigură o armare tridimensională în toată masa produsului. STAR STONE Protect elimină crăpăturile și fisurile datorate tensiunilor și contracțiilor, crește considerabil rezistența la uzură și la ciclurile de îngheț - dezgheț.

03. STAR STONE - Clean

Produsele STAR STONE se păstrează curate mult mai ușor datorită faptului că murdăria nu aderă pe suprafețele acestora. Îndepărtarea petelor, a gumei de mestecat sau a altor materii deja uscate devine mult mai ușoară datorită faptului că sunt impermeabilizate în masă.

04. STAR STONE - Real

Datorită puterii extraordinare de reproducere a texturilor reale naturale, produsele STAR STONE reprezintă cea mai bună alternativă a pietrelor naturale, rezultând produse premium care redau cele mai multe și mai fine detalii dintre produsele de pe piață.