Fie că vorbim de interiorul sau exteriorul casei tale, piatra decorativă reprezintă o soluție de amenajare demnă de luat în calcul. Trebuie să știi însă că alegerea tipului de piatră decorativă este foarte importantă, precum și montarea corectă a acesteia. Pentru că, deși foarte rezistentă la capriciile vremii, piatra decorativă montată incorect poate crea probleme.

Un prim criteriu pentru a alege corect piatra decorativă este cel în funcție de locul unde vrei să o folosești:

 • La interior, pentru placarea unui perete, a șemineului sau a scărilor
 • La exterior, pentru placarea pereților exteriori, a gardului sau a piscinei

Un al doilea criteriu în alegerea pietrei decorative este reprezentat de efectul estetic pe care dorești să îl obții:

 • Plăcile decorative cu textură de travertin, de exemplu, oferă o notă de eleganță clasică
 • Utilizată în moduri inedite, piatra decorativă STAR STONE te poate ajuta însă să obții și un design modern, avangardist.

Important de precizat este faptul că piatra decorativă, naturală sau nu, adaugă personalitate și unicitate oriunde este folosită.

Al treilea criteriu de care este bine să ții cont este oferit de tăietura și dimensiunea plăcilor de piatră decorativă:

 • Pentru un efect cald, de intimitate și o notă de eleganță subtilă poți opta pentru o piatră decorativă tăiată la dimensiuni mai mici, apropiate de cele ale cărămizilor folosite în trecut
 • Pentru un efect somptuos, impunător și luxuos, alege o piatră decorativă tăiată în plăci mari – vei obține un efect de grandoare a spațiului.

Pe lângă aceste criterii, iată și câteva recomandări utile pentru a te bucura din plin de piatra decorativă pe care ai ales-o:

 • Îți recomandăm să amplasezi piatra decorativă de interior cu design modern în locuri bine luminate – astfel va ieși mai mult în evidență.
 • Piatra decorativă rezistă destul de bine în timp. Totuși, nu uita să o cureți folosind doar produse speciale pentru acest tip de suprafață pentru a-i crește durata de viață.
 • La exterior, piatra decorativă poate rezista câteva decenii, dacă este montată corect, fiind foarte ușor și de întreținut.

Piatră decorativă versus piatră naturală:

 • Piatra decorativă este în general mai avantajoasă la preț decât cea naturală, fiind realizată din diverse agregate de carieră.
 • Piatra decorativă poate fi mult mai rezistentă și poate avea o durabilitate mai mare decât piatra naturală.
 • Piatra decorativă se montează mai simplu și mai rapid decât piatra naturală, fiind mai ușoară.

Pentru a alege tipul potrivit de piatră decorativă pentru proiectul tău, îți recomandăm să apelezi cu încredere la specialiștii noștri. Tot ce trebuie să faci este să completezi acest formular și un reprezentant STAR STONE o să te contacteze în cel mai scurt timp posibil.

Toate produsele STAR STONE

Dale de pavaj modulare cu textură travertin cross cut - Arvore

Dale de pavaj

Produse vibrocomprimate cu o rezistență de până la 3 ori mare decât cea a betonului turnat. Dale de pavaj premium!

s-piatra-decorativa-traverstone-02

Piatră decorativă

Piatră decorativă colorată și impermeabilizată în masă. Produs premium vibrocomprimat cu rezistență de până la 3 ori mare decât betonul turnat

Caramida aparenta - Old Brick - 09

Cărămidă aparentă

Cărămidă aparentă de interior și exterior, pentru decorarea șemineelor, fântânilor, a cramelor sau beciurilor. Rostuirea se face foarte ușor.

borduri-piscina-roma30-s1

Borduri pentru piscină

Produse vibrocomprimate, textură antiderapantă cu o rezistență de 3 ori mare decât cea a betonului turnat.

youtube-accesorii-gard-01

Accesorii

Accesoriile pentru gard, terasă, balcoane și ziduri sunt produse speciale din piatră compozită, colorate și impermeabilizate în masă.

solutii_curatare

Soluții curățare

Produse nanotehnologice profesionale pentru construcții

solutii_impermeabilizare

Protecție/impermeabilizare

Soluții nanotehnologice profesionale pentru construcții. Produse ecologice pe bază de apă și dioxid de titan

personalizari-star-stone-02

Proiecte speciale

Concepem și realizăm produse speciale pentru hoteluri, blocuri, restaurante, magazine, cartiere rezidențiale sau spații publice.

De ce să alegeți produsele STAR STONE

Tehnologii încorporate în produsele noastre

ico-star-stone-power

01. STAR STONE- Power

Asigura rezistenta de neegalat a produselor noastre datorita folosiri in cadrul procesului de productie a agregatelor de cariera de cea mai buna calitate rezultant astfel produse extrem de rezistente si durabile.

ico-star-stone-protect

02. STAR STONE - Protect

In cadrul procesului de productie se asigura o armare tridimensionala in toata masa produsului. STAR STONE Protect elimina crapaturile si fisurile datorate tensiunilor si contractiilor, creste considerabil rezistenta la uzura si la ciclurile de inghet - dezghet.

ico-star-stone-clean

03. STAR STONE - Clean

Produsele STAR STONE se pastreaza curate mult mai usor, datorita faptului ca murdaria nu adera pe suprafetele acestora. Indepartarea petelor, a gumei de mestecat, sau a altor materii deja uscate devine mult mai usoara datorita faptului ca sunt impermeabilizate in masa.

ico-star-stone-reala

04. STAR STONE - Real

Datorita puterii extraordinare de reproducere a texturilor reale naturale produsele STAR STONE reprezinta cea mai reala alternativa a pietrelor naturale, rezultand produse premium care redau cele mai multe si mai fine detalii dintre produsele de pe piata.