Fie că vorbim de interiorul sau exteriorul casei tale, piatra decorativă reprezintă o soluție de amenajare demnă de luat în calcul. Trebuie să știi însă că alegerea tipului de piatră decorativă este foarte importantă, precum și montarea corectă a acesteia. Pentru că, deși foarte rezistentă la capriciile vremii, piatra decorativă montată incorect poate crea probleme.

Un prim criteriu pentru a alege corect piatra decorativă este cel în funcție de locul unde vrei să o folosești:

 • La interior, pentru placarea unui perete, a șemineului sau a scărilor
 • La exterior, pentru placarea pereților exteriori, a gardului sau a piscinei

Un al doilea criteriu în alegerea pietrei decorative este reprezentat de efectul estetic pe care dorești să îl obții:

 • Plăcile decorative cu textură de travertin, de exemplu, oferă o notă de eleganță clasică
 • Utilizată în moduri inedite, piatra decorativă STAR STONE te poate ajuta însă să obții și un design modern, avangardist.

Important de precizat este faptul că piatra decorativă, naturală sau nu, adaugă personalitate și unicitate oriunde este folosită.

Al treilea criteriu de care este bine să ții cont este oferit de tăietura și dimensiunea plăcilor de piatră decorativă:

 • Pentru un efect cald, de intimitate și o notă de eleganță subtilă poți opta pentru o piatră decorativă tăiată la dimensiuni mai mici, apropiate de cele ale cărămizilor folosite în trecut
 • Pentru un efect somptuos, impunător și luxuos, alege o piatră decorativă tăiată în plăci mari – vei obține un efect de grandoare a spațiului.

Pe lângă aceste criterii, iată și câteva recomandări utile pentru a te bucura din plin de piatra decorativă pe care ai ales-o:

 • Îți recomandăm să amplasezi piatra decorativă de interior cu design modern în locuri bine luminate – astfel va ieși mai mult în evidență.
 • Piatra decorativă rezistă destul de bine în timp. Totuși, nu uita să o cureți folosind doar produse speciale pentru acest tip de suprafață pentru a-i crește durata de viață.
 • La exterior, piatra decorativă poate rezista câteva decenii, dacă este montată corect, fiind foarte ușor și de întreținut.

Piatră decorativă versus piatră naturală:

 • Piatra decorativă este în general mai avantajoasă la preț decât cea naturală, fiind realizată din diverse agregate de carieră.
 • Piatra decorativă poate fi mult mai rezistentă și poate avea o durabilitate mai mare decât piatra naturală.
 • Piatra decorativă se montează mai simplu și mai rapid decât piatra naturală, fiind mai ușoară.

Pentru a alege tipul potrivit de piatră decorativă pentru proiectul tău, îți recomandăm să apelezi cu încredere la specialiștii noștri. Tot ce trebuie să faci este să completezi acest formular și un reprezentant STAR STONE o să te contacteze în cel mai scurt timp posibil.

Tehnologii încorporate în produsele STAR STONE

01. STAR STONE - Power

Asigură rezistența de neegalat a produselor noastre datorită folosirii în cadrul procesului de producție a agregatelor de carieră de cea mai bună calitate rezultând astfel produse extrem de rezistente și durabile.

02. STAR STONE - Protect

În cadrul procesului de producție se asigură o armare tridimensională în toată masa produsului. STAR STONE Protect elimină crăpăturile și fisurile datorate tensiunilor și contracțiilor, crește considerabil rezistența la uzură și la ciclurile de îngheț - dezgheț.

03. STAR STONE - Clean

Produsele STAR STONE se păstrează curate mult mai ușor datorită faptului că murdăria nu aderă pe suprafețele acestora. Îndepărtarea petelor, a gumei de mestecat sau a altor materii deja uscate devine mult mai ușoară datorită faptului că sunt impermeabilizate în masă.

04. STAR STONE - Real

Datorită puterii extraordinare de reproducere a texturilor reale naturale, produsele STAR STONE reprezintă cea mai bună alternativă a pietrelor naturale, rezultând produse premium care redau cele mai multe și mai fine detalii dintre produsele de pe piață.