Cărămida aparentă a ajuns să fie foarte căutată datorită calităților sale deosebite, atât din punct de vedere estetic, cât și calitativ. Detalii despre aceste avantaje se pot afla din articolul "Cărămida aparentă și eleganța luxului".

Montarea cărămizii aparente necesită atenție și pregătire, de aceea recomandăm în cele mai multe cazuri montajul de către o echipă profesionistă. Iată câteva puncte care trebuie urmărite la montarea cărămizii aparente:

  • Suportul optim pentru cărămida aparentă trebuie să fie un perete solid, foarte drept și tencuit cu mortar de ciment în grosime de 1-1,5 centimetri.
  • Dacă vrei să montezi cărămida aparentă pe un suport cu rezistență și aderență slabe, trebuie să le cureți foarte bine și eventual să le stabilizezi înainte de aplicarea cărămizii aparente. Exemple de pereți care necesită curățare și/ sau stabilizare: zidărie BCA, tencuială veche, vopseluri anterioare de orice fel.
  • Adezivul folosit la montarea cărămizii aparente trebuie să fie unul conform cu indicațiile producătorului. În primul rând, adezivul nu trebuie să curgă la aplicare! Stratul de adeziv se aplică atât pe suprafața suport, cât și pe spatele cărămizii. Trebuie să ai grijă ca adezivul să umple golurile special concepute din cărămida aparentă, pentru a facilita o ancorare cât mai bună în mortarul de pe suprafața suport.
  • Bulele de aer create în timpul aplicării se pot scoate prin miscări ușoare dreapta-stânga.
  • Adezivul trebuie să fie prevăzut pentru a fi folosit pe suprafețe exterioare. Astfel, ai nevoie de un adeziv flexibil și rezistent la îngheț!
  • Dimensiunile rosturilor sunt foarte importante, atât pentru estetica finală a peretelui, cât și pentru montarea corectă a cărămizii aparente.
  • Culoarea mortarului folosit în prealabil pe suprafața suport este importantă dacă nu mai dorești să chituiești rosturile! Așadar, este nevoie să fii atent la aceste detalii încă de la începutul lucrării.
  • Placarea pe termoizolație: ai grijă ca polistirenul utilizat să fie de calitate bună și cu adevărat rigid! Polistirenul care îți dă senzația că îl poți perfora cu degetul nu va susține finisajul cu cărămidă aparentă! Plasa de armare, de asemenea, trebuie să fie de bună calitate.

Respectă toate aceste indicații de mai sus, iar rezultatul va fi unul spectaculos. Îți recomandăm și pagina specială cu instrucțiuni de montaj prin fixare cu adeziv pentru cărămida aparentă STAR STONE și nu uita că suntem alături de tine și ne poți contacta oricând pentru informații suplimentare.

Tehnologii încorporate în produsele STAR STONE

ico-star-stone-power

01. STAR STONE - Power

Asigură rezistența de neegalat a produselor noastre datorită folosirii în cadrul procesului de producție a agregatelor de carieră de cea mai bună calitate rezultând astfel produse extrem de rezistente și durabile.

ico-star-stone-protect

02. STAR STONE - Protect

În cadrul procesului de producție se asigură o armare tridimensională în toată masa produsului. STAR STONE Protect elimină crăpăturile și fisurile datorate tensiunilor și contracțiilor, crește considerabil rezistența la uzură și la ciclurile de îngheț - dezgheț.

ico-star-stone-clean

03. STAR STONE - Clean

Produsele STAR STONE se păstrează curate mult mai ușor datorită faptului că murdăria nu aderă pe suprafețele acestora. Îndepărtarea petelor, a gumei de mestecat sau a altor materii deja uscate devine mult mai ușoară datorită faptului că sunt impermeabilizate în masă.

ico-star-stone-reala

04. STAR STONE - Real

Datorită puterii extraordinare de reproducere a texturilor reale naturale, produsele STAR STONE reprezintă cea mai bună alternativă a pietrelor naturale, rezultând produse premium care redau cele mai multe și mai fine detalii dintre produsele de pe piață.